10 Ağustos 2008 Pazar



Antalya’ya gelen yabancı ziyaretçiler arasında yıllardır ilk sırada olan Almanların liderliği Ruslara kaptırması, Alman basınında Ruslara hakaret içeren ifadelerle yer aldı.

Rus turistlerin Almanları rahatsız ettiğine ilişkin geniş bir haber yaptı.
Almanya’da yayınlanan Bild Gazetesi, konuyu "Ruslar Antalya'daki tatilimizi böyle berbat ediyor" başlığı ele aldı.

Konuya geniş yer ayıran Bild haberinde, Ruslar'ın Türkiye'de tatil yapan Almanların hayatını iyice zorlaştırdıklarını savunarak “Ruslar, yiyip, içip dağıtıyorlar, rahatsız ediyorlar, dendikten sonra bazı istatistiki rakamlara yer verdi.

Gazeteye göre, bu yılın ilk 7 ayında Antalya'ya 1,21 milyon Alman turist gelirken, aynı dönemde 1,27 milyon Rus turist Türkiye'ye geldi. Geçen senenin toplamında toplam 4 milyon Alman ve 2,5 milyon Rus turistin geldiğini anımsatan gazete, Almanların sıklıkla Rus turistlerin davranışlarıyla ilgili çok rahatsız olduklarını yazdı.

Bild’deki haberde "Votka partilerinden daha kötü olan: Tatil otellerine Rusya'dan fahişelik yaparak para kazanmak için gelen Rus bayan turistleri" türünden değerlendirmelere yer verildi.

Bild’in haberinde, Rus fahişelerinin tatil bölgelerine gelerek otellerde para kazandıkları ifadesine de yer veriliyor.
Moskova’daki finans ajanslarının Rusların tatilde Almanlardan sekiz kat daha fazla para harcadıklarını belirttiklerini yazan gazetenin haberinde, “Buradan da pek çok işletmenin neden Rusların isteklerine göre hareket ettikleri daha iyi anlaşılıyor. Hatta Kremlin Palace adlı otel binasını Moskova’daki Kremlin Sarayı’ndan esinlenerek inşa ettirmiş” deniliyor.

Hiç yorum yok: