11 Ağustos 2008 Pazartesi

All İnclusive yani Herşey Dahil Sistemin Getirdikleri ve Göturdükleri


Ülkemizde ki hemen hemen tüm tatil bölgelerinde kullanılan pansiyon tipi herşey dahil sistemdir, peki nedir bu herşey dahil sistem faydaları nelerdir zararları nelerdir.

Herşey dahil sistem otellerde sabah kahvaltısı ile başlayıp oğle yemeği akşam yemeği ve tum gün boyunca alınan yerlı alkollu ve alkolsuz ıceceklerın otel ıcerısınde extra olmamasıdır bunu zate bılıyoruz uluslararası stadartı budur. Fakat bizim ulkemizde bu sistem geliştirilerek (tabiki dusuncesız ve bılıncsızce) +plus ,ultra all inclusive gıbı yenı sistemler yarattı. Bizim ulkemizde bu sistem bukadar yaygınken neden turizm merkezi olarak bizden ıyı olmayan ama gelirlerı bızım 2-3 katımız olan ispanya,yunanıstan ve italya hersey dahıl sıstemı uygulamıyor; çünkü zararının yararından fazla olduğunun bılıncındeler. İsterseniz once az olan yararlarından bahsedelim ;
herşey dahil sıstem gelen kişi sayısını artırır gelen misafirler içinde ucuz rahat bir tatil sunar: bunlar yararları, peki zararlarına gelınce ; gelen turist kalıtesız ve fakır turısttır ve dovız bırakmaz boylece ulkeye döviz girdisi yuksek olmaz, otelde hersey ücretsiz olduğu için kimse otelinden dısarı cıkmaz ve küçük esnaf para kazanamaz, gelen turist kalıtesız olduğu ıcın otellerin kalıtesıde duser,oteller ucuz malzeme alıp ucuza personel calıstırmaya baslar ve boylece hızmet kalıtesı duser. Her sezon basında bu sene turizm çok kötü olucak derler ama gelen turist sayısı gecen yılın sayısı ile karşılaştırıldığında daha yüksek olduğu anlaşılır fakat kotu olan nedir ? kötu olan gelen turistin bıraktığı dovizdir turizmin en buyuk getirisi olan döviz herşey dahil sistemin çektiği ucuz turist sayesinde her sene azalır.

Hiç yorum yok: