11 Ağustos 2008 Pazartesi

All İnclusive yani Herşey Dahil Sistemin Getirdikleri ve Göturdükleri


Ülkemizde ki hemen hemen tüm tatil bölgelerinde kullanılan pansiyon tipi herşey dahil sistemdir, peki nedir bu herşey dahil sistem faydaları nelerdir zararları nelerdir.

Herşey dahil sistem otellerde sabah kahvaltısı ile başlayıp oğle yemeği akşam yemeği ve tum gün boyunca alınan yerlı alkollu ve alkolsuz ıceceklerın otel ıcerısınde extra olmamasıdır bunu zate bılıyoruz uluslararası stadartı budur. Fakat bizim ulkemizde bu sistem geliştirilerek (tabiki dusuncesız ve bılıncsızce) +plus ,ultra all inclusive gıbı yenı sistemler yarattı. Bizim ulkemizde bu sistem bukadar yaygınken neden turizm merkezi olarak bizden ıyı olmayan ama gelirlerı bızım 2-3 katımız olan ispanya,yunanıstan ve italya hersey dahıl sıstemı uygulamıyor; çünkü zararının yararından fazla olduğunun bılıncındeler. İsterseniz once az olan yararlarından bahsedelim ;
herşey dahil sıstem gelen kişi sayısını artırır gelen misafirler içinde ucuz rahat bir tatil sunar: bunlar yararları, peki zararlarına gelınce ; gelen turist kalıtesız ve fakır turısttır ve dovız bırakmaz boylece ulkeye döviz girdisi yuksek olmaz, otelde hersey ücretsiz olduğu için kimse otelinden dısarı cıkmaz ve küçük esnaf para kazanamaz, gelen turist kalıtesız olduğu ıcın otellerin kalıtesıde duser,oteller ucuz malzeme alıp ucuza personel calıstırmaya baslar ve boylece hızmet kalıtesı duser. Her sezon basında bu sene turizm çok kötü olucak derler ama gelen turist sayısı gecen yılın sayısı ile karşılaştırıldığında daha yüksek olduğu anlaşılır fakat kotu olan nedir ? kötu olan gelen turistin bıraktığı dovizdir turizmin en buyuk getirisi olan döviz herşey dahil sistemin çektiği ucuz turist sayesinde her sene azalır.

10 Ağustos 2008 Pazar



Antalya’ya gelen yabancı ziyaretçiler arasında yıllardır ilk sırada olan Almanların liderliği Ruslara kaptırması, Alman basınında Ruslara hakaret içeren ifadelerle yer aldı.

Rus turistlerin Almanları rahatsız ettiğine ilişkin geniş bir haber yaptı.
Almanya’da yayınlanan Bild Gazetesi, konuyu "Ruslar Antalya'daki tatilimizi böyle berbat ediyor" başlığı ele aldı.

Konuya geniş yer ayıran Bild haberinde, Ruslar'ın Türkiye'de tatil yapan Almanların hayatını iyice zorlaştırdıklarını savunarak “Ruslar, yiyip, içip dağıtıyorlar, rahatsız ediyorlar, dendikten sonra bazı istatistiki rakamlara yer verdi.

Gazeteye göre, bu yılın ilk 7 ayında Antalya'ya 1,21 milyon Alman turist gelirken, aynı dönemde 1,27 milyon Rus turist Türkiye'ye geldi. Geçen senenin toplamında toplam 4 milyon Alman ve 2,5 milyon Rus turistin geldiğini anımsatan gazete, Almanların sıklıkla Rus turistlerin davranışlarıyla ilgili çok rahatsız olduklarını yazdı.

Bild’deki haberde "Votka partilerinden daha kötü olan: Tatil otellerine Rusya'dan fahişelik yaparak para kazanmak için gelen Rus bayan turistleri" türünden değerlendirmelere yer verildi.

Bild’in haberinde, Rus fahişelerinin tatil bölgelerine gelerek otellerde para kazandıkları ifadesine de yer veriliyor.
Moskova’daki finans ajanslarının Rusların tatilde Almanlardan sekiz kat daha fazla para harcadıklarını belirttiklerini yazan gazetenin haberinde, “Buradan da pek çok işletmenin neden Rusların isteklerine göre hareket ettikleri daha iyi anlaşılıyor. Hatta Kremlin Palace adlı otel binasını Moskova’daki Kremlin Sarayı’ndan esinlenerek inşa ettirmiş” deniliyor.

Ersoy Turistik Servisleri(ETSTUR)


ETSTUR şu anda ülkemiz turizminin %70' ini tek basına yonlendıren bu tur operatörü tatil sattığı mısafırlerı ıle verdıği hizmet ile diğer operatörlerden bariz farklılıklar gösteriyor.

İsterseniz kısaca kendilerini tanıyalım;

Türkiye'nin iç pazardaki en büyük turizm grubu, 1991 yılında, Türk gezginlere tatil alternatifleri üretmek üzere Mehmet ve Murat Ersoy kardeşler tarafından kurulan, Türkiye'nin lider tur operatörü etstur (Ersoy Turistik Servisleri A.Ş) ile iş hayatına başladı. Etsgroup bünyesinde şuan etstur, didimtur, atlasjet, Club Voyage Otelleri, ucuzabilet.com, jetset şirketleri bulunuyor. Grup yapısına son olarak, oteller hakkında daha önce bu otellerde konaklamış kişilerce yapılan değerlendirmeleri, puanlamaları ve fotoğrafları barındıran objektif bir paylaşım ve bilgilendirme platformu olan Otelpuan.com katıldı. Etsgroup, 3255 çalışanı ve 346 acentesi ile misafirlerine Türkiye'nin dört bir yanında en kaliteli hizmeti, sürekli sunmayı hedefliyor.

Biraz reklam tadında oldu ama ülkemizde gözleriniz kapalı guvenebileceğiniz tek tur operatoru.





Türkiye de turizm

Ulkemiz bilindiği gibi dunyanın en önemli turizm destinasyonlarından bir tanesi hatta en önemli pazarları arasında.
Bizler burada Türkiye turizmini, Dünya turizmini, turizm adına olup biten herseyi paylasıcağız.
Türkiye için neyin yanlıs neyin doğru olduğunu hangi hareketlerin ve seceneklerın Türk turizmini doğru veya yanlıs yone gotureceğini tartısacağız ve kendi fıkırlerımızı rahatlıkla soyleyebıleceğiz.